Moeilijk zwanger worden

Zwanger worden is eigenlijk iets vreemds. De ene persoon heeft er geen enkele moeite mee en bij de andere wil het maar niet lukken. Moeilijk zwanger worden is een probleem waar heel wat koppels wereldwijd mee te maken hebben. Toch zijn er wel degelijk oplossingen en factoren waar rekening mee kan gehouden worden ter bevordering van een eventuele zwangerschap. We vertellen er u graag meer over!

Kunstmatige inseminatie
Kunstmatige inseminatie vormt voor heel wat koppels die maar niet zwanger kunnen worden de ideale oplossing. Bij kunstmatige inseminatie wordt er gebruik gemaakt van het zaad van de partner of van dat van een donor. In een labo worden vervolgens de beste zaadcellen afgezonderd waarna ze klaar worden gemaakt om te worden ingebracht bij de vrouw.

De zaadcellen komen terecht in een fijn plastieken buisje en worden rechtstreeks in de baarmoeder ingebracht wat de slaagkansen op een zwangerschap natuurlijk aanzienlijk verhoogt. Het is wel absoluut belangrijk om te weten dat er geen enkele garantie kan gegeven worden dat u daadwerkelijk zwanger wordt. Er zijn op het internet uitgebreide statistieken terug te vinden die een idee geven van de slaagkansen van de ingreep.

Let op met alcohol en roken!
Heel wat vrouwen over de hele wereld die moeilijk zwanger kunnen raken kunnen de reden daarvoor vaak bij zichzelf zoeken. Roken en alcohol zijn immers twee zaken die zwanger worden aanzienlijk kunnen bemoeilijken. Dit geldt overigens niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de man. Onderzoek heeft aangetoond dat de kwaliteit van het sperma van mannen die meer dan twee glazen alcohol per dag drinken of meer dan een pakje sigaretten roken aanzienlijk slechter is dan bij mannen die niet roken of geen alcohol drinken.

Zijn er standjes die de kans op een zwangerschap vergroten?
Er zijn doorheen de jaren heel wat fabeltjes de wereld ingestuurd die een eventuele zwangerschap zouden kunnen bevorderen. Eén van die fabeltjes was inderdaad dat bepaalde standjes de kans op een zwangerschap aanzienlijk zouden vergroten. In de praktijk zien we natuurlijk dat die uitspraken geen enkele wetenschappelijke basis hebben en dat de betrouwbaarheid van dergelijke informatie bijgevolg gerust in twijfel getrokken mag worden.