Geboortekaartjes

Geboortekaartjes maken het mogelijk om snel aan een grote groep mensen kenbaar te maken dat uw kindje is geboren. Bij het kiezen van de geboortekaartjes dient u echter met een aantal zaken rekening te houden. We vertellen u in dit artikel in ieder geval graag alles wat u moet weten op vlak van geboortekaartjes.

Geboortekaartjes voor een jongen of een meisje?
Hou er bij de keuze van het geboortekaartje rekening mee of het om een jongen of een meisje zal gaan. Probeer de keuze zo lang mogelijk uit te stellen of in ieder geval tot u honderd procent zeker weet dat het om een jongen of een meisje gaat.

Het wordt aangeraden om de geboortekaartjes (net als het doopsuiker) ten laatste 2 maanden voor de geboorte van de baby te kiezen. Op deze manier voorkomt u onaangename verrassingen en zorgt u er voor dat u zeker bent dat de kaartjes die u wenst ook echt nog bekomen kunnen worden.

Ben ik verplicht om geboortekaartjes te sturen?
Het is natuurlijk geen verplichting om geboortekaartjes rond te sturen. In Belgiƫ is het echter wel de gewoonte dat dit wordt gedaan en zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven is het een zeer eenvoudige en relatief goedkope oplossing om snel aan zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat uw kindje is geboren.

Waar kan ik aan geboortekaartjes geraken?
Geboortekaartjes kunt u op verschillende manieren bekomen. Wanneer u heeft beslist om doopsuiker te geven bij de geboorte van uw kind kunt u bijvoorbeeld de geboortekaartjes bestellen in de winkel waar u ook uw doopsuikers bij koopt. Anderzijds is het natuurlijk ook mogelijk om naar een particuliere drukker te stappen met de vraag of het mogelijk is om geboortekaartjes te drukken. Hou er wel rekening mee dat het om een particuliere drukker moet gaan, want de grotere drukkers drukken vaak alleen maar voor bedrijven en niet voor particulieren.