Category Archives: Zwangerschap

Meedoen aan moeders voor moeders?

Ben je net zwanger en heb je er aan gedacht om je op te geven bij Moeders voor Moeders.
Moeders voor Moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen, maar daar hebben ze jou voor nodig.
Uit de urine van pril zwangere vrouwen wordt het HCG hormoon gewonnen.
Je lichaam maakt namelijk in de eerste 16 weken van je zwangerschap in ruime mate een hormoon aan dat HCG heet. Het grootste deel van dit hormoon verdwijnt via de urine.

Zwangerschapsyoga

Er wordt tijdens de zwangerschap naar verschillende methodes gezocht om op een ontspannen en aangename manier met uw zwangerschap om te kunnen gaan. Zwangerschapsyoga is zo’n methode die u kan helpen niet alleen de fysieke kracht te vinden om uw zwangerschap tot een goed einde te brengen, maar ook mentaal alles op orde te krijgen en zo ontspannen mogelijk te bevallen. We vertellen u in dit artikel graag meer over zwangerschapsyoga.

 

Top 20 populaire kindernamen 2017

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) maakt ieder kwartaal een aantal van de populairste babynamen/kindernamen bekend hieronder volgt de top 20 jongens en meisjesnamen 

Seks tijdens zwangerschap

Er is de voorbije jaren zowel in de gewone media als in de vakpers heel wat te doen geweest over seks tijdens de zwangerschap. Volgens het ene artikel kan het schadelijk zijn voor het ongeboren kind terwijl het andere artikel alle eventuele bedreigingen resoluut de grond in boort. Wat is er nu eigenlijk allemaal van waar en zijn er zaken waar absoluut rekening mee dient gehouden te worden wanneer u seks wenst te hebben tijdens uw zwangerschap? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Voeding tijdens uw zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap dient u met veel meer zaken rekening te houden dan daarvoor en dat is ook op vlak van eten zeker en vast het geval. Het is meer dan ooit absoluut noodzakelijk geworden om zo gezond mogelijk te eten en slechte gewoonten zoals roken en alcohol te proberen vermijden. We vertellen u in dit artikel graag welke voeding tijdens uw zwangerschap wel is toegelaten en welke voeding absoluut niet.

Pijn tijdens de bevalling

De bevalling is zonder twijfel geen lachertje. Gedurende ongeveer negen maanden heeft u een kind in uw buik gedragen en nu de tijd is aangebroken dat het er wel eens uit zou willen komen neemt de onzekerheid vaak toe. Hoe gaat het kind ooit uit uw buik kunnen komen en doet het echt zoveel pijn als mensen beweren. We vertellen u in dit artikel graag meer over pijn tijdens de bevalling.

Geslacht baby bepalen

Iedereen heeft wel een voorkeur voor een jongen of een meisje wanneer blijkt dat de vrouw zwanger is. In de meeste gevallen blijft het bij een gezonde voorkeur voor een bepaald geslacht, maar wat wanneer u er op staat dat het een meisje of een jongen is en met het andere geslacht geen rekening houdt? Is het met andere woorden mogelijk om het geslacht van uw toekomstig kind te bepalen? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Zwangerschapskleding

De kleding die u draagt tijdens de zwangerschap is van groot belang. Heel wat vrouwen hebben te maken met mentale problemen omdat ze denken er niet meer goed uit te kunnen zien als ze zwanger zijn. In het echte leven is daar natuurlijk niets van waar. Een zwangere vrouw met mooie zwangerschapskleding aan is net nog veel bijzonderder dan een gewone vrouw. We vertellen u in dit artikel graag meer over zwangerschapskleding.

Namen voor de baby

Eén van de moeilijkste opdrachten van toekomstige ouders is het kiezen van een naam… en eigenlijk moet u er dan nog twee kiezen ook, want er is natuurlijk zowel kans op een jongen als op een meisje. In dit artikel vertellen we u hoe u een gepaste naam voor uw kind kunt vinden en wanneer u zeker en vast over een naam dient te beschikken.

Zwanger, wat nu?

Na het uitvoeren van een zwangerschapstest en een bezoek aan uw huisdokter is duidelijk geworden dat u zwanger bent. U zult bij de bekendmaking van dit nieuws overvallen worden door verschillende gevoelens. Toch is het noodzakelijk om u even af te sluiten van deze gevoelens en rekening te houden met een aantal essentiële vragen die bij een zwangerschap komen kijken. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.