Category Archives: Na de bevalling

Borstvoeding

Borstvoeding bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en is de beste voeding voor je baby. Toch is het een lastige beslissing die je tijdens je zwangerschap moet nemen. Wel of niet borstvoeding geven. Borstvoeding geven heeft meerdere voordelen voor jou en je kindje. Het afweersysteem van je baby is nog niet volgroeid en borstvoeding beschermt je baby tegen infecties. Toch is borstvoeding geven niet altijd even makkelijk en moeten moeder en kind het leren.

Kraamcadeautjes

Eén van de extra voordelen bij de bevalling zijn natuurlijk de vele zogenaamde kraamcadeautjes die u kunt verwachten. Het is echter zeer belangrijk om de mensen duidelijk aan te geven wat ze nu wel en wat ze nu vooral niet moeten kopen. U zit er natuurlijk niet op te wachten om allemaal dezelfde cadeautjes te krijgen of iets te krijgen dat u reeds in huis heeft.

Het verzorgen van de baby

De zwangerschap zit er op, de bevalling is achter de rug, maar nu heeft u een kleine spruit om voor te zorgen. We kunnen ons best voorstellen dat u niet meteen van alles even goed op de hoogte bent en soms wel eens voor een situatie komt te staan waarbij u niet weet wat te doen met uw baby of hoe hem of haar op een correcte manier te verzorgen. In dit artikel helpen we u in ieder geval op de juiste weg.

Ontwikkeling van de baby

Het spreekt voor zich dat er heel wat moet gebeuren alvorens uw baby zich heeft ontwikkeld tot een mens met alle kennis waar we vandaag de dag over beschikken. Het is voor ouders dan ook zeer fascinerend om te zien hoe hun kleine baby zich vanaf de geboorte opwerkt tot een echt kind en later tot een volwassene. Voor het zover is bespreken we in dit artikel de ontwikkeling van uw kleine spruit.

Sporten na de bevalling

Sporten mag dan doorgaans wel gezond zijn, hoe zit het met sporten na de bevalling? Is het eigenlijk wel aan te raden om kort na de bevalling opnieuw te beginnen met sporten en zo ja welke sporten mogen er dan uitgeoefend worden? En wat met vrouwen die borstvoeding geven aan hun baby? Mogen zij sporten of kan dat eventuele negatieve gevolgen hebben voor het kind? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.