Category Archives: Zwanger worden

Vruchtbaarheid berekenen

Heel wat mensen kiezen heel bewust voor een eigen kindje. Meteen na het maken van die keuze wil men er alles aan doen om toch maar zo snel mogelijk zwanger te raken. De vruchtbaarheid berekenen is dan ook bijzonder populair bij mensen over de hele wereld. In dit artikel leggen we je in ieder geval graag uit hoe je hiervoor te werk gaat.

Zwangerschapstest

Of u nu wel of niet zwanger wil zijn, de zwangerschapstest is in beide gevallen absoluut noodzakelijk om te doen. U kunt uzelf op verschillende manieren testen op een mogelijke zwangerschap. Denk hierbij ook niet alleen aan de predictor, maar ook aan bijvoorbeeld een online zwangerschapstest (informatief) en natuurlijk ook een bezoek aan een gynaecoloog. We vertellen u in dit artikel graag meer over de zwangerschapstest.

Symptonen van de Zwangerschap

Ben je zwanger? Denk je dat je zwanger bent? Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op zwangerschap. Het uitblijven van de menstruatie is een belangrijk symptoom. Hoe meer typische verschijnselen, hoe groter de kans dat je zwanger bent. Echter, een zwangerschapstest en een doktersbezoekje zullen pas echt uitsluitsel geven. Hieronder volgt een oplijsting van de meest voorkomende symptomen.

Tips om zwanger te worden

Stoppen met de pil. Logisch, het eerste dat je moet doen om zwanger te worden zijn je anticonceptiemiddelen links laten liggen. Je cyclus zal na het stoppen met de pil onregelmatig verlopen, en pas na enkele maanden weer normaliseren. Maar de meeste vrouwen zijn al na één maand gestopt te zijn vruchtbaar. Hetzelfde geldt voor het spiraaltje en de anticonceptie patches.