Category Archives: De bevalling

De bevalling opwekken, kan je dat zelf?

Na een zwangerschap van 9 maanden kijk je erg uit naar de komst van je baby. Op het laatst gaat je bolle buikje toch echt een beetje in de weg zitten en kun je last krijgen van zwangerschapskwaaltjes als het vasthouden van vocht in je voeten. Het is begrijpelijk dat zodra je de uitgerekende datum gepasseerd bent je zo snel mogelijk wilt bevallen. Maar kun je dit opwekken, en kun je dit zelf?

Te vroeg geboren baby

Het is geen prettig nieuws om te horen, maar vaak worden de gevolgen van een vroegtijdige geboorte wel wat te breed uitgesmeerd. In werkelijkheid hoeft een vroegtijdige geboorte niet perse grote problemen met zich mee te brengen al is het wel belangrijk met een aantal factoren rekening te houden. We vertellen u in dit artikel graag meer over wat te doen bij een te vroeg geboren baby.

Waar bevallen?

Na negen maanden zwangerschap is het eindelijk zover. Je baby komt ter wereld en je wilt natuurlijk dat de bevalling zo vlot mogelijk verloopt. Als er geen medische noodzaak is moet je voordat het zover is een beslissing nemen. Ga je thuis bevallen of in een ziekenhuis? Hier vind je informatie die je kan helpen om te beslissen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen.