Category Archives: Gezondheid

Vijfde ziekte

Vijfde ziekte, een kinderziekte dat wordt veroorzaakt door een virus. Door dit virus ontstaan felrode wangetjes en rode vlekjes op de huid. Gelukkig is dit virus vrij onschuldig aan gaat vaak vanzelf weer over.

De hielprik bij pasgeboren baby’s

De hielprik een prik in de hiel van uw pasgeboren baby waarbij bloed wordt afgenomen. Dit afgenomen bloed wordt dan in een laboratorium onderzocht op ziektes, waardoor zeldzame aangeboren ziektes kunnen worden opgespoord. 

Wiegendood

Wiegendood, een plotselinge niet voorziene dood van en ogenschijnlijk gezonde baby. Wat zijn de complicaties en hoe kun je de kans op wiegendood verminderen.

Reflux baby

Reflux betekent letterlijk ’terugvloeien’ en komt vaak voor bij baby’s, een veelvoorkomend verschijnsel dat vaak vrij onschuldig is en vanzelf weer over zal gaan.

Zesde ziekte

De zesde ziekte, een besmettelijke virusinfectie die vaak optreed bij kinderen van 9 tot 12 maanden waarbij plotselinge hoge koorts, opgezette klieren in de hals en achter de oren kunnen opspelen. Na 3 tot 5 dagen verdwijnt dit en kunnen er vlekjes op de huid verschijnen. Op de leeftijd van 2 jaar heeft 80% van de kinderen deze kinderziekte gehad.