Het verzorgen van de baby

De zwangerschap zit er op, de bevalling is achter de rug, maar nu heeft u een kleine spruit om voor te zorgen. We kunnen ons best voorstellen dat u niet meteen van alles even goed op de hoogte bent en soms wel eens voor een situatie komt te staan waarbij u niet weet wat te doen met uw baby of hoe hem of haar op een correcte manier te verzorgen. In dit artikel helpen we u in ieder geval op de juiste weg.

Wees niet bang om een cursus te volgen
Heel wat nieuwe moeders kiezen er doelbewust voor om een cursus te volgen. In een dergelijke cursus worden essentiƫle zaken uitgelegd zoals hoe u, uw baby moet vastnemen, wat u moet doen wanneer ze krampjes heeft, hoe u ze in bad moet stoppen en hoe warm het water mag hebben, etc. U hoeft niet bang te zijn om een dergelijke cursus te volgen, het is waarschijnlijk nog steeds de beste leerschool die er is.

Boeken over het verzorgen van uw baby
Er zijn naast de vele cursussen natuurlijk ook heel wat boeken uitgegeven over de verzorging van een baby. Deze boeken zijn doorgaans in iedere grote boekenwinkel wel terug te vinden en kunnen u aardig op weg helpen. Hou er echter wel rekening mee dat een boek niet op al uw vragen meteen een antwoord zal kunnen geven. Omwille van deze reden vormt een boek vaak gewoon een aanvulling op reeds opgedane kennis via bijvoorbeeld een cursus. U kunt een dergelijke cursus eveneens voor de bevalling volgen (in dat geval worden er u ook enkele tips gegeven voor tijdens de bevalling zelf).

Hoe warm mag het badje voor mijn baby zijn?
Het water waarin een baby gewassen wordt dient nagenoeg gelijk te zijn aan de lichaamstemperatuur van 37 graden. Schaf uzelf een zogenaamde badthermometer aan en controleer daarmee de temperatuur van het water. Het wordt aangeraden om eerst koud water in het bad te laten lopen en daarna pas warm water. Meng het water goed met uw hand tot het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Stop pas daarna uw baby in het badje.