Kraamcadeautjes

Eén van de extra voordelen bij de bevalling zijn natuurlijk de vele zogenaamde kraamcadeautjes die u kunt verwachten. Het is echter zeer belangrijk om de mensen duidelijk aan te geven wat ze nu wel en wat ze nu vooral niet moeten kopen. U zit er natuurlijk niet op te wachten om allemaal dezelfde cadeautjes te krijgen of iets te krijgen dat u reeds in huis heeft. Zit er ook niet mee in dat het onbeleefd zou zijn om te zeggen wat u graag zou hebben, want mensen kopen liever een cadeautje waar u iets mee bent dan iets wat u meteen in de vuilbak gooit of er nooit meer naar omkijkt.

Kies een locatie voor uw geboortelijst
Het eerste wat u kunt doen is het kiezen van een locatie voor uw geboortelijst. Kies een winkel uit waar ze een groot aanbod aan geschenken hebben en leg daar uw geboortelijst. In de meeste grote winkels kunt u heel eenvoudig een lijst samenstellen met alles wat u graag zou krijgen. Deze lijst kunt u gewoon thuisgestuurd krijgen, maar blijft ook in de winkel zelf steeds opvraagbaar. Vergeet niet om de locatie van de geboortelijst te vermelden op de geboortekaartjes, anders weten de mensen niet dat er zoiets is als een geboortelijst en al helemaal niet bij welke winkel ze daarvoor terechtkunnen.

Biedt mensen de mogelijkheid om geld te storten
Er zullen zonder twijfel ook mensen zijn die geen cadeautje zullen geven, maar die er voor zullen kiezen om geld te storten. Omwille van deze reden doet u er eveneens goed aan om een zogenaamde “pamperrekening” op te zetten. Dit rekeningnummer vermeld u vervolgens op de geboortekaartjes en zo weten mensen ook direct op welke rekening ze eventueel geld kunnen storten. Wat u vervolgens met dat geld doet is natuurlijk uw eigen keuze.