Sporten na de bevalling

Sporten mag dan doorgaans wel gezond zijn, hoe zit het met sporten na de bevalling? Is het eigenlijk wel aan te raden om kort na de bevalling opnieuw te beginnen met sporten en zo ja welke sporten mogen er dan uitgeoefend worden? En wat met vrouwen die borstvoeding geven aan hun baby? Mogen zij sporten of kan dat eventuele negatieve gevolgen hebben voor het kind? We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Vanaf wanneer mag ik na mijn bevalling terug beginnen sporten?
Het valt moeilijk te zeggen vanaf wanneer het mogelijk is om na de bevalling terug te beginnen met sporten. In eerste instantie wordt het advies gegeven om te luisteren naar uw lichaam. Voelt u zich opnieuw goed en voldoende aangesterkt om terug te beginnen met sporten? Dan is dat nog steeds de beste manier om vast te stellen of u er al dan niet terug klaar voor bent! Het wordt doorgaans wel aangeraden zeker 3 maanden te wachten alvorens opnieuw te beginnen met sporten.

Waar moet ik op letten wanneer ik terug ga sporten na mijn zwangerschap?
In principe dient u er vooral rekening mee te houden dat u zichzelf niet meteen gaat forceren. Er hebben zich tijdens uw zwangerschap verschillende veranderingen voorgedaan in uw lichaam die stuk voor stuk een impact hebben gehad op de algemene werking er van. Het is omwille van deze reden dan ook absoluut noodzakelijk om aandachtig te zijn voor pijn en meer dan ooit bij eventuele pijnen meteen te stoppen met sporten. Zorg daarnaast voor een goede ondersteuning van de borsten. Een goede sportbega kan op dit vlak wonderen doen.

Mag ik sporten wanneer ik borstvoeding geef?
Het is geen enkel probleem om te sporten wanneer u, uw kind borstvoeding geeft. Waar u wel rekening mee dient te houden is dat u bij voorkeur voor het sporten borstvoeding geeft. Achteraf kan het immers zijn dat er meer melkzuur in de moedermelk zit. Verder geeft sporten in combinatie met borstvoeding dus geen nadelen.