Tips om zwanger te worden

Stoppen met de pil. Logisch, het eerste dat je moet doen om zwanger te worden zijn je anticonceptiemiddelen links laten liggen. Je cyclus zal na het stoppen met de pil onregelmatig verlopen, en pas na enkele maanden weer normaliseren. Maar de meeste vrouwen zijn al na één maand gestopt te zijn vruchtbaar. Hetzelfde geldt voor het spiraaltje en de anticonceptie patches.

Neem extra foliumzuur
Foliumzuur is een soort vitamine B die het risico op ernstige afwijkingen in de hersenen en het ruggenmerg zal reduceren.

Stop met roken, drinken en drugs
Roken en drugs verminderen je kansen om zwanger te raken aanzienlijk en kan leiden tot miskramen, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht van baby’s. Plus, onderzoek suggereert dat roken kan uw vruchtbaarheid kan beïnvloeden en het aantal spermacellen van uw partner. Studies hebben aangetoond dat zelfs passief roken uw vruchtbaarheid kan beïnvloeden. Het is ook aan te raden alcohol proberen te vermijden wanneer je zwanger probeert te worden.

Drink minder koffie
Onderzoek toont aan dat te veel cafeïne kan uw vermogen om ijzer te absorberen vermindert en het verhoogt van het risico op doodgeboorte. Vermijd koffie, thee en cola of schakel over naar cafeïnevrije koffie. Als u een echte cafeïne junkie bent, en je kan echt niet zonder, hou het dan bij één kopje per dag. Probeer in tegenstelling tot koffie drinken om te schakelen naar milkshakes zodat je meer calcium inneemt!

Krijg je gewicht onder controle
Vrouwen met een gezond gewicht zullen sneller zwanger worden dan vrouwen met overgewicht of ondergewicht. Studies tonen aan dat vrouwen van wie de body mass index (BMI) lager is dan 20 of hoger dan 30 meer tijd nodig hebben om zwanger te worden. Probeer je BMI tussen de 20 en 30 te houden.

Timing is alles
Zet je ovulatiedagen op een kalender om de dagen met de meeste kans om zwanger te geraken niet over te slaan. Ovulatievoorspeller- kits kunnen je ook helpen te weten te komen wanneer je ovuleert. Ze detecteren je ovulatie aan de hand van hormonen in je urine.

Mind Control
Vrouwen die lijden aan een depressie hebben twee keer zoveel kans op problemen met vruchtbaarheid dan vrouwen die het niet hebben. Probeer ook stress management technieken uit, zoals yoga en meditatie.