Zwangerschapstest

Of u nu wel of niet zwanger wil zijn, de zwangerschapstest is in beide gevallen absoluut noodzakelijk om te doen. U kunt uzelf op verschillende manieren testen op een mogelijke zwangerschap. Denk hierbij ook niet alleen aan de predictor, maar ook aan bijvoorbeeld een online zwangerschapstest (informatief) en natuurlijk ook een bezoek aan een gynaecoloog. We vertellen u in dit artikel graag meer over de zwangerschapstest.

Hoe betrouwbaar is de online zwangerschapstest?
Het is niet langer enkel en alleen mogelijk om een zwangerschapstest af te leggen door een zogenaamde predictor te kopen. Ook op het internet zijn zogenaamde online zwangerschapstesten opgedoken. De vraag die veel mensen zich echter stellen is of deze zwangerschapstest wel betrouwbaar is of niet. In eerste instantie dient er gekeken te worden naar de opzet van een dergelijke tekst. Zo’n test bestaat immers enkel en alleen uit vragen. De antwoorden op die vragen zullen uiteindelijk beslissen of er al dan niet sprake is van een zwangerschap. Het spreekt vanzelf dat het absoluut niet verstandig is om enkel en alleen af te gaan op de uitkomst van deze test. Een online zwangerschapstest kan met andere woorden leuk zijn om te doen, maar kan nooit de test met de predictor vervangen.

De predictortest
De bekendste manier om er achter te komen of u nu wel of niet zwanger bent is natuurlijk nog steeds door het doen van een zogenaamde predictortest. Een predictor is op verschillende plaatsen te koop zoals bij de apotheek, in de supermarkt, etc. U neemt hem gewoon mee naar huis, doet hem open, trekt het kapje naar beneden (of er af), doet even een plasje, wacht even en bekijk dan het resultaat. Het is inmiddels wel bekend dat de uitkomst van een predictortest niet altijd even nauwkeurig is. Ga daarom niet enkel en alleen af op de predictor, maar doe ook een controle in het ziekenhuis om zeker te zijn.

Een controle bij een arts blijft noodzakelijk
Welke test u ook doet, hoe graag u ook een kindje wenst, het is altijd noodzakelijk om een test te doen bij een arts in een ziekenhuis. Alleen dan kunt u met 100% zekerheid zeggen dat u echt wel of echt niet zwanger bent.