Meedoen aan moeders voor moeders?

Afbeeldingsresultaten voor moeders voor moeders

Ben je net zwanger en heb je er aan gedacht om je op te geven bij Moeders voor Moeders.

Moeders voor Moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen, maar daar hebben ze jou voor nodig.

Uit de urine van pril zwangere vrouwen wordt het HCG hormoon gewonnen.

Je lichaam maakt namelijk in de eerste 16 weken van je zwangerschap in ruime mate een hormoon aan dat HCG heet. Het grootste deel van dit hormoon verdwijnt via de urine.

Wat is moeders voor moeders

Moeders voor Moeders is een landelijke organisatie die de urine van zwangere vrouwen inzamelt in de eerste 4 maanden van hun zwangerschap en maakt van het HCG hormoon een medicijn (Pregnyl) voor vruchtbaarheidsbehandelingen. 

Hoe werkt moeders voor moeders

Om dit medicijn te kunnen maken zijn er wel vele liters urine nodig. Het werkt als volgt. Je ontvangt van Moeders voor Moeders een opvangkan en 2 kratjes met 4 flessen om je urine in te bewaren. Zo heb je dus voor iedere dag een fles om nare luchtjes te voorkomen.

Uiteraard worden de flessen goed gereinigd voordat jij ze ontvangt. Je vangt je urine op in de opvang kan om deze vervolgens te legen in een plastic fles. Je kunt het kratje met plastic flessen in het toilet of in de badkamer plaatsen.

Eén keer per week komt er een chauffeur in een auto zonder reclame bij je langs, zodat niemand komt te weten dat je zwanger bent om de kratjes op te halen en weer lege kratjes neer te zetten. Als je niet wilt dat je buren dit zien kun je met Moeders voor Moeders afspreken om de kratjes op een discrete plaats neer te zetten. 

Wanneer mag je meedoen aan moeders voor moeders

Je kunt meedoen vanaf de 6de week van je zwangerschap tot en met de 16de week van je zwangerschap. Dus in totaal 10 weken. In deze periode maakt je lichaam het meeste HCG hormoon aan. Je kunt je geluk dus delen. Het is een kleine moeite om je urine op te vangen. Je helpt daarmee stellen met een kinderwens en draagt op deze manier jouw steentje bij en kun je je zwangerschapsgeluk delen met anderen. Dat is de reden dat er zoveel vrouwen meedoen.

Je mag alleen niet meedoen als:

  • Je lijdt aan een hepatitisvirus
  • HIV positief bent
  • Je bent in de periode van 1980 en 1996 langer dan 180 dagen in het Verenigd Koninkrijk geweest
  • ooit een bloedtransfusie gehad hebt
  • een hersenvliestransplantatie hebt gehad
  • Je een hoornvliestransplantatie hebt gehad
  • De ziekte van Creutzfeldt-Jacob in je familie voorkomt
  • Je ooit behandelt bent met groeihormonen
  • Je aan een (chronische)nierontsteking lijdt