Zwanger, wat nu?

Na het uitvoeren van een zwangerschapstest en een bezoek aan uw huisdokter is duidelijk geworden dat u zwanger bent. U zult bij de bekendmaking van dit nieuws overvallen worden door verschillende gevoelens. Toch is het noodzakelijk om u even af te sluiten van deze gevoelens en rekening te houden met een aantal essentiële vragen die bij een zwangerschap komen kijken. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Wilt u het kind houden of niet?
Voor veel mensen is de komst van een kind het mooiste wat er is. Er zijn echter ook mensen die helemaal geen nood hebben aan een kind in hun leven en dan groeit de twijfel of men het wel wil houden of niet. Meteen nadat kenbaar is dat u zwanger bent dient u zich de vraag te stellen of u klaar bent voor het kind. In de meeste gevallen moet hier helemaal niet over nagedacht worden en zult u waarschijnlijk meteen verder gaan naar de onderstaande punten. Wanneer u toch twijfel doet u er goed aan even met uw partner en daarna met een arts te overleggen wat de eventuele mogelijkheden zijn. Kiest u voor abortus of laat u het kind toch geboren worden en staat u het af ter adoptie? Denk hier in ieder geval goed over na, want eenmaal beslist is er geen weg meer terug!

Het inrichten van een kinderkamer
Wanneer u met de bovenstaande vraag geen probleem heeft en u heeft beslist om het kindje te houden is het zaak om te denken aan de inrichting van een kinderkamer. Heel wat mensen wachten hier veel te lang mee zodat uiteindelijk de kamer nog snel, snel in orde gebracht moet worden voor de komst van het kind. Probeer de kamer echter in alle rust en volledig volgens de smaak van u en uw partner te maken. Sterker nog, probeer het ook samen te doen en geef het maken van de kinderkamer niet uit handen. De muren verven en er leuke tekeningen op zetten kan immers iedereen en ook het ineenzetten van een kinderbedje is lang niet zo moeilijk als men veelal denkt. Het zelf inrichten van de kinderkamer doet u dus in eerste instantie niet alleen voor uw kind, maar wel om de band tussen de beide partners te verstevigen en dat kan tijdens de zwangerschap alleen maar een positief effect hebben.

Het zoeken naar een naam
De kwestie kinderkamer is ondertussen duidelijk, maar nog een andere belangrijke keuze is terug te vinden in de keuze van de naam. Een gouden tip is om altijd twee nemen te kiezen, één voor een meisje en één voor een jongen. In het begin weet u immers nog niet wat het geslacht van uw kind zal zijn en dan is het belangrijk om twee namen in gedachten te houden, zeker wanneer u vooraf niet op de hoogte gebracht wenst te worden van het geslacht en dit tot aan de bevalling zelf uit wenst te stellen.